Rondje Noord Nederland

 
 

Dag 4, maandag 4 juli 2011: Hollum - Hollum

 
 

Ook deze rustdag staan we 07.00 uur op omdat we toch nog wel wat van het eiland willen bekijken. Om 08.00 uur brengt Yvonne ons ontbijt in een mandje. Een ontbijt dat er wezen mag. We genieten ervan en nemen ook nog wat mee voor onderweg. Daar is rekening mee gehouden want er zitten ook twee boterhamzakjes in de mand.

We willen op deze dag de fietsen laten staan. We lopen via de Burenlaan, Zuiderlaan en Reeweg naar het eind van de dijk en het begin van de duinen. Aan de verkeersborden te zien heeft de tijd hier stil gestaan. We gaan rechtsaf en lopen via het strand in de richting van de vuurtoren. We drinken een cappuccino in strandrestaurant The Sunset. Hier treffen we zowaar nog familie uit Twello, die een weekje vakantie hebben en in Nes verblijven. Na de koffie wandelen we verder over het strand.


Via het Tromppad lopen we terug naar het dorp waar we een bezoek brengen aan het reddingsmuseum Abraham Fock. Een heel interessant museum. Omdat we toch in de museumstemming zijn lopen we door naar het cultuur-historisch museum "de Sorgdrager" om ook dat museum te bekijken.
Genoeg cultuur, nu eerst tijd voor een biertje op een terras. Ook daaraan in Hollum geen gebrek.Het wordt langzamerhand weer tijd om iets te gaan eten. We eten deze keer bij herberg de Zwaan. Ook een prima plek om te eten.
Na het eten nog een keer wandelen langs het strand. Nu kan het nog, morgen is het weer voorbij. Ameland, een eiland waar we zeker nog eens terugkomen.

Voor meer foto's van ons verblijf op Ameland komt hier binnenkort een link.