Zuid - Frankrijk

 
 

8 tot 15 oktober 2011

 
 

Foto's Frankrijk (een beetje veel..)
Van 8 tot 15 oktober 2011 hebben wij een korte vankantie doorgebracht in Zuid - Frankrijk. We verbleven daar in het plaatsje Cambieure, in de omgeving van Limoux. Wij verbleven daar bij Robert en Maria, die daar al 10 jaar wonen. We hebben de heen- en de terugreis over twee dagen verdeeld. We zijn op vrijdag vertrokken en hebben de nacht van vrijdag op zaterdag in een bed & breakfast ergens in midden Frankrijk doorgebracht. Een geweldige ervaring. We aten rijst met door onze gastvrouw geplukte paddestoelen en hert. Deze hert was die dag door een medegast / jager geschoten. Heerlijk. Zaterdag aan het eind van de middag kwamen we in Cambieure aan. De zondag was voor ons een rustdag. Dat mag ook wel na twee dagen autorijden. We hebben een beetje in en rond Cambieure gewandeld.
Maandag hebben we de auto gepakt om de omgeving wat te verkennen. Limoux, Montreal en dat soort plaatsen.
Dinsdag zijn we naar Andorra gegaan. We hadden een route van Robert en Maria meegekregen. Dit was een mooie route over een hoogvlakte. Onze TomTom was in Andorra de kluts helemaal kwijt. Andorra is een belastingparadijs in de Pyreneën. Goedkope benzine, drank etc.
Woensdag zijn we via een wel heel erg smal en slingerend weggetje naar Lagrasse gereden, volgens de folders één van de mooiste plaatsjes van Frankrijk. En inderdaad het was mooi, maar het mooiste...??
Donderdag zijn we naar Carcassonne, de oude (gerestaureerde) vestingstad geweest. Een mooi gelegen en gerestaureerde vesting, waar het nodige is te bekijken.
Vrijdag is een beetje een rustddag. 's Morgens een beetje lezen / luieren in de zon. 's Middags nog even naar Limoux. Boodschappen doen en natuurlijk op een terrasje nog wat drinken. Half oktober en toch met korte broek en hemdshirt in de zon op het terras.
Zaterdag en zondag zitten we in de auto op weg naar Zwolle.
Foto's. Hier kun je een deel van de gemaakte foto's bekijken. Een beetje veel, maar ik heb er ook nog heel veel weggelaten.