Vlieland februari 2012

Eilanden en waddeneilanden in het bijzonder, hebben iets speciaals. Van de Nederlandse eilanden hebben we inmiddels Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog bezocht. Van de buitenlandse alleen het Deense waddeneiland Rømø.
We hebben er nog een paar te gaan als we alle 43 waddeneilanden willen bezoeken.

Begin 2012 zijn we drie dagen op Vlieland geweest, Oktober 2009 waren we er voor het laatst, dus dan wordt het weer tijd. Weinig zon, wel nevel. We sliepen deze keer in Donia State. Deze accomodatie ligt net buiten het dorp.
We hebben veel gewandeld, met de Vliehors Expres naar het puntje van de Vliehors. Hier is ook het aankomst- /vertrekpunt voor de boot naar Texel. Eens kijken of we daar deze zomer tijdens onze fietstocht gebruik van kunnen maken.
We hebben voor het eerst Podium Vlieland bezocht, een knusse zaal, waar we de eerste avond een optreden van Drijfhout bezochten. Dit was de tweede opvoering van hun nieuwe show "Hout Vaart". Natuurlijk de bijbehorende cd gekocht.
De tweede avond een vertelavond van Jan van Vlieland, o.a. de hoofdredacteur van het Vlieland Magazine. Tjonge wat kan die man vertellen, een echte aanrader.

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S.