Vrij als een vogel, wie wil dat niet...

5, 6 en 7 september 2010 waren we kort op Texel. Eén waddeneiland per jaar hebben we dit jaar weer gehaald. We zijn al eerder geweest, maar dat is heel wat jaren geleden. Dat kort.... viel wel mee, althans zo leek het. Drie dagen, waarvan twee dagen volop zon en strand. We verbleven bij hotel Friends in De Koog.
Lekker wandelen langs het strand, een Skuumkoppe bij een strandtent en dan weer verder. 's Avonds in De Koog lekker eten op het terras in de late avondzon. De dag erop wilden we fietsen, maar het waaide nogal. Dan maar een Strandwandeling. We eindigen in strandpaviljoen de Zeester, paal 17. Heerlijke cappuchino. We zijn ter hoogte van Ecomare maar gaan toch via de duinen terug naar de Koog.
7 september staan we op met regen. Na het ontbijt naar de vuurtoren van Texel. Regen en wind. Eerst maar koffie met een saucijzenbroodje. Vanuit het restaurant zien we Vlieland en horen en zien we straaljagers op weg naar de Hors in Vlieland. Het blijft regenen en waaien, dus laten we de beklimming van de vuurtoren voor wat het is en gaan naar de plek waar de boot naar Vlieland vertrekt. Even een paar foto's en weer de auto in.
Hierna gaan we naar de begraafplaats van de Georgiërs op Texel. Tijdens een opstand aan het eind van de tweede wereldoorlog verloren velen het leven op Texel en zijn hier begraven. Heel veel kilometers van huis, Heel veel rozenstruien en een paar stenen voor masagraven Er staat ook een steen voor Anna Cornelia Boon - Verberg. Dit is de mevrouw Boon (ereburger van Tiblisi) waar Jan Wolkers vanaf 1970 op de noordpunt van Texel een huisje huurde (zie / lees Omringd door Zee en de dagboeken van Jan Wolkers).
Nu we toch in de buurt zijn ook maar langs de woning van Jan Wolkers, die een groot deel van zijn leven op Texel woonde. Mooi gelegen aan de bosrand met uitzicht over de weilanden en Den Burg.
Daarna naar de boot en weer terug naar Zwolle.
Toch wel kort. We komen zeker nog terug

Klik hier voor de foto's.