Reageren / tips ?? Mail

24.07.2011: We hebben inmiddels al weer een aantal weken gewerkt. De fietstocht lijkt al weer lang geleden. Maar als we dan door de foto's bladeren begint het toch weer te leven. Als we het weer van de afgelopen weken bekijken hebben we geluk gehad. Wel wind, maar niet één keer natgeregend. Dat was vorig jaar wel anders. De verslagen van alle dagen zijn inmiddels geplaatst. Alleen de Amelandfoto's nog.
08.07.2011:
Dag 1, 2, 3 en 4 geplaatst.
07.07.2011:
De eerste dag thuis zit er weer op. Ik ben al wel bezig geweest met uitzoeken foto's en maken van de tekst, maar het is ook nog mooi weer, dus dan zit je niet de hele dag achter de compunter. En het gras moet ok weer gemaaid worden. Dus Yvone van bed & breakfast Marvons Plak in Hollum en de anderen: nog even geduld :-).
06.07.2011:
We zijn vandaag teruggekomen. De route van Holwerd terug is anders verlopen dan gepland. Wat vooral weer opviel waren de goed verzorgde Bed & Breakfastlocaties. Wat ons verder het meest bij zal blijven is de sterke wind op dag 2 en 3 (Noord/West kracht 5/6 en in wat mindere mate op dag 6. Binnenkort komt het verslag en de foto's. Eerst maar eens een selectie maken uit de ruim 400 foto's.
:
We willen om 08.30 uur uit Zwolle vertrekken. Als we terugkomen plaatsen we ons verslag en de foto's op deze site.
30.06.2011:
Alles staat gepakt, we zijn er klaar voor.
29.06.2011:
De datum staat vast: vrijdagmorgen 1 juli 2011 vertrekken wij. Wij hebben een aantal bed en breakfastovernachtingen vastgelegd om zeker te zijn van een plaastje. Nu moeten wij dus wel die routes / afstanden gaan afleggen. Ook de route tot Nieuweschans hebben we uitgestippeld. In Nieuweschans pakken we de Waddenzeeroute (LF10) op en volgen deze tot de Afsluitdijk. Daar pakken we de Zuiderzeeroute (LF23) weer op. De eesrte overnachting is in Ter Apel. De tweede is en Den Andel en de derde en vierde in Hollum op Ameland. We blijven dus een dag op Ameland. Over ons laatste overnachtingsadres twijfelen we nog, weer inOudemirdum zoals vorig jaar, of een andere. Wij nemen een aantal adressen mee en kijken onderweg wel wat het wordt.
27.06.2011
: Het vertrek nadert. Het wordt vrijdag 1 of zaterdag 2 juli.
16.06.2011: Na een paar dagen werd de kar bezorgd. Een stuk minder bouwpakket dan de vorige kar. Het frame waar de bak in staat is één geheel, alleen de trekstang en de wielen eraan en klaar is kees. De koppeling lijkt ook beter dan de vorige (kogelkoppeling), maar bij nader inzien is dat niet helemaal waar. De koppeling is te star. Bewegen naar links / rechts is mogelijk maar verder niet. Ik kom er nog op terug met een paar foto's.
13.06.2011: een fietskar besteld via Marktplaats, future-store. Het is deze keer toch nog weer een 2-wielige kar geworden, omdat ik niet goed kan overzien / inschatten of de bevestiging op de achteras bij m'n mountainbike gaat lukken.
Omdat het fietsen vorig jaar goed is bevallen besluiten we ook dit jaar weer een tocht te maken. De fietskar is na de vorige tocht verkocht e dus ben ik op zoek naar een nieuwe fietskar.

Hieronder de voorbereiding van ons "rondje Noord Nederland" en hoe het uiteindelijk is gelopen.

Na rondje Zuiderzee in 2010 wordt het dit jaar een rondje Noord Nederland. Het is de bedoeling dat we 2 juli van start gaan. We hebben weer gekozen voor 2 mountainbikes met een fietskar en overnachten in Bed & Breakfastgelegenheden. Vanaf Nieuweschans tot Zurich volgen we de Waddenroute (LF10).
We maken wel een uitstapje naar Ameland, waar we dan een dag blijven.
Omdat we vorig jaar vanaf de afsluitdijk naar Gaasterland in de regen hebben gefietst willen we dat stuk nog een keer doen, nu hopelijk met zonnig weer, zodat we ook wat van de omgeving kunnen bekijken.
Van onze belevenissen belevenissen zullen we hier verslag doen.
De verslagen zijn per dag te lezen.
Dag 1, Zwolle - Ter Apel,
Dag 2, Ter Apel - Den Andel,
Dag 3, Den Andel - Hollum,
Dag 4 Hollum - Hollum,
Dag 5 Hollum - Heerenveen
Dag 6 Heerenveen - Zwolle