Koudekerke - Ouddorp, dag 6, 74 km

 
 

Donderdag 8 augustus 2013.

 
 

Om 07.50 uur opgestaan. Blauwe lucht en zon, dat belooft een mooie dag te worden.We ontbijten weer in de woonkamer van onze gastvrouw. Een heerlijk ontbijt, vers gekookt eitje, broodjes, yoghurt, wilde perzikken. Een goed begin van de dag.

Na het ontbijt op de fiets. Eerst naar Dishoek. Daar zouden we aanvankelijk overnachten, maar helaas, men wenste niet voor één nacht te boeken / reserveren. Het minimum was twee. We lopen bij Dishoek het strand op. Veel strandhuisjes. Grote zeeschepen varen redelijk dichtbij. Een mooi stukje Zeeland.
Door naar Zoutelande en Westkapelle. Allebei gezellige badplaatsen. Dan verder naar Domburg. Een mooie badplaats. Hier eten we een broodje op een bankje op de dijk en genieten van het uitzicht. Later in het dorp drinken we op een terras in de zon nog een ijsthee.We stappen weer op en via Vrouwenpolder en Breezand bereiken we de dam naar Schouwen Duiveland. We besluiten om niet naar Veere te fietsen. Via de Oosterscheldekering, het werkeiland Neeltje Jans en de Pijlerdam bereiken we Schouwen - Duiveland.


We gaan naar Burgh Haamstede, waar die dag braderie is. We parkeren de fiets en lopen de braderie over. We zien een hoefsmid aan het werk en we kopen vers geperst sinaasappelsap. Drie flesjes voor € 5.--. De eerste is al snel leeg.Via Renesse fietsen we naar de Brouwersdam. Onderweg hebben we een aantal keren gestopt om van het uitzicht te genieten en van een passerende stoomtrein. Een stukje nostalgie.Dan op weg naar Ouddorp waar we om 16.55 uur het terrein van de B&B de Smousenhoek oprijden en we weer welkom worden geheten door boer Piet. We krijgen een andere kamer. Douchen en dan eerst even het dorp in op nog een paar boodschappen te doen. Daarna weer naar het dorp, nu om wat te eten. Deze keer pannenkoek op het terras bij de kerk.


Na het eten lopen we naar de haven van Ouddorp. Deze haven ligt aan het Grevelingenmeer. Er ligt zelfs nog een visserskotter, de OD16. De netten hangen te drogen.
In de avondzon lopen we terug naar Ouddorp.
Tussen de wolken ontdekt Suzanne de kleuren van de regenboog.