Heijningen Hoogerheide 61 km.

 
 

Dinsdag 6 augustus 2013.

 
 

Om 07.30 uur opgestaan. Het heeft de afgelopen nacht geregend. Om 08.30 uur ontbijten we, waarna we de laaste spullen bij elkaar pakken. Ook maken we nog een paar foto's waarna we op de fiets stappen richting Tholen - Bergen op Zoom.


Om 09.30 uur zitten we weer op de fiets. Het is bewolkt, maar droog. Het was onze bedoeling om via knooppunten te gaan fietsen. Geen succes vandaag, omdat de bordjes (duidelijk zichtbaar) staan. Wel een manier om iets extra's van de omgeving te zien.Om 11.30 uur komen we in Steenbergen aan, hemelsbreed zo'n 11 kilometer van Heijningen. Dat schiet zo dus niet op. Bij een bakker bestellen we cappuccino met appeltaat / croissant. We zitten in de zon voor de winkel en bekijken de route op de kaart.

Van Steenbergen fietsen we richting Bergen op Zoom. Nu geen knopppunten meer, maar we volgen nu gewoon de borden.


We nemen de afslag Tholen en via een brug komen we op het eiland. Op het plein in Tholen drinken we bij eetcafé "Het Hart van Tholen" op het terras een ijsthee. Dat kijken we even wat rond in Tholen. Bij de haven nemen we een eetpauze. Lekkerbek / kibbeling met een broodje. Dat smaakt.


Dan stappen we weer op de fiets voor het traject naar Bergen op Zoom. Een plaats die we zeker wilden bezoeken. We fietsen nu in het gebied van de Brabantse Wal, een mooi gevarieerd landschap. We stallen de fietsen in het centrum (je zou zeggen dat ik in de verhuur ga) en gaan lopend het centrum verkennen.
Het is een mooie stad. We beginnen bij de Markiezenhof. Daarna wandelen we een beetje in het centrum.

Op een terras drinken we een ijsthee. Rennende bediening, maar dat wil nog niet zeggen dat je snel wordt geholpen. Het lukt toch, we rekenen direct af. We lopen nog wat rond en halen een ijsje.
Na een ijsje stappen we weer op de fiets op weg naar onze b&b. Nog steeds door het mooie landschap van de Brabantse Wal.


Als we in Hoogerheide komen, doen we eerst even wat boodschappen. We arriveren om 16.30 uur bij onze bed and brakfast Domaine Haute Bruyère. Mooi gelegen aan de rand van Hoogerheide. We worden welkom geheten door Esther, die ons even wegwijs maakt. Lekker douchen en dan eerst even relaxen op het terras.

We hebben nu weer een eetgelegenheid op lopafstand. We eten in Hoogerheide bij Jansen, een nieuw gevestigde cafetaria / lunchroom. We kunnen daar nog lekker in het zonnetje op het terras zitten.

Dan terug naar de B&B, waar we op nog een tijdje op het terras zitten. We bekijken de route voor morgen. Volgens de bericnten wordt het een regendag. We zullen zien...