Burgh Haamstede - Willemstad - Heijningen. 81 km.

 
 

Maandag 5 augustus 2013

 
 

Om 07.30 uur opgestaan. Stralend mooi weer. We ontbijten om 08.30 uur in onze zit- eetkamer. De foto doen we er hier maar bij, samen met de foto's van het ontbijt. Dat ontbijt is top. Helemaal compleet. koffie, thee, verse jus d'oranje, gekookt eitje, luxe broodjes, vers gesneden fruit, yoghurt, etcetera. Wat wil een mens nog meer. Een dikke tien.
Om 09.30 uur nemen we afscheid en stappen op de fiets richting Willemstad en Heiningen. Eerst naar Plompe Toren. Een bord Koudekerke, een toren en dan weer een bord, einde Koudekerke.Vandaar fietsen we over de dijk en door een mooi natuurgebied naar Zierikzee. Langs de dijk zag je overal mensen met emmertjes op zoek naar iets. Mosselen??. Onderweg ook nog een mooi schelpenpad langs het water. Wel behoorlijk wat wind.


Na zo'n 20 kilometer bereiken we Zierikzee. In het centrum drinken we ijsthee en bitter lemon. Er is kermis. We lopen wat door de stad. Veel mooie gebouwen.


Van Zierikzee fietsen we naar Bruinisse. Onderweg zien de de nodige velden met bloemen. Hier hadden we wel over gelezen, maar tot dit moment hadden we nog weinig bloemen gezien.

Bij het begin van de Grevelingendam zien we een gebied waar mosselen gekweekt worden. Op de dam houden we weer even pauze. Kroket en frikadel en nog wat lekkere broodjes van de b&b van vanmorgen.


Aan het eind van de dam staat een bord voor Oude Tonge verkeerd waardoor we de verkeerde kant op worden gestuurd. We fietsen over een hoge brug, maar zien vervolgens geen borden meer waar Oude Tonge op staat. Wel Sint Philipsland en Steenbergen. Blijkt dat we over de Philipsdam fietsen, richting Brabant. Dat is niet de bedoeling, dus we keren om.


We fietsen nu richting Achthuizen, nog steeds geen Willemstad op de borden. Dan maar richting Ooitgensplaat. Dat ligt aan het Volkerak en zo waar, Willemstad staat op een bord, nog 13 kilometer. Willemstad blijkt een heel mooi vestingstadje te zijn. We parkeren de fietsen en wandelen wat rond. Dan op een terras eerst maar eens wat drinken. Het is een warme dag, biertje en ijsthee met zicht op de haven. Dat nog wat door de vesting wandelen.

Bij de VVV hebben we de weg naar Heijningen gevraagd. Onderweg ook nog een paar keer. Om 17.30 uur komen we bij de bed en breakfast Floris en Sabine aan. We worden welkom geheten met een glas eigengemaakte bessenranja. Dan eerst douchen en even relaxen.

In de omgeving is geen adres om wat te eten. Het dichtstbijzijnde is Willemstad. Er is gelukkig wel een iets kortere route, circa 4 kilometer. We hebben weer Italiaans gegeten. Penne met zalm en Suzanne Spaghetti. Grimbergen met grenadine.... Geen aanrader. De Grimbergen "naturel" smaakt mij beter.

Na het eten wandelen we nog wat door Willemstad een mooi vestingstadje.


Na de wandeling stappen we weer op de fiets, op weg naar onze bed and breakfast. Onderweg begint het al wat te betrekken. We kunnen nog wel buiten zitten. We bellen met het thuisfront in Zwolle en lezen nog wat.