Ouddorp - Burgh Haamstede (via een omweg). 90 km.

 
 

Zondag 4 augustus 2013

 
 

Op tijd opgestaan. We hebben lekker geslapen. Dat kan op bijna niet anders als je elk twee goede bedden tot je beschikking hebt. Tijd voor een ontbijtje. De b&b heeft een keuken / kantine waar een tafel voor ons is gedekt. We kunnen zo aanvallen. Vers gezette thee en senseo erbij. Een goed begin van de dag.

Om 09.20 uur stappen we op de fiets. Eerst nog even een foto van de John Deere gemaakt voor Henri. We gaan via Stellendam, Melissant, Dirksland naar Middelharnis. Wat direkt al opvalt is de wijdsheid en de gewassen die worden verbouwd. Geen mais, maar graan, aardapppelen en uien. Wat ook opvalt is dat hier op zondag alles is gesloten. We fietsen door richting Grevelingendam. We volgen deels de knooppuntenroutes. Deze routes gaan vaak door mooie gebieden.In Middelharnis doen we een bordesscene. Er is alleen geen publiek op straat. Dan maar weer verder op de fiets.


Gelukkig is er onderweg toch nog wel iets open. Kunnen we ook wat anders drinken dan het water uit de bidon en ook even naar het toilet. Dat moet ook af en toe.Ook op de Grevelingendam houden we pauze op een parkeerplaats met een snackwagen. Kroket en frikadel en een paar blikjes koud drinken. We bereiken Bruinisse. Bij binnenkomst van het dorpje zien we een reuzenmossel. Onnodig te vragen wat hier de specialiteit is.
Via een mooie route langs het Grevelingenmeer naar Dreischor, een mooi ringdorp waar de kerk centraal staat. Via Zonnemaire fietsen we naar Brouwershaven waar we op een terras bij de haven tijd nemen voor een glas ijsthee.Daarna via Den Osse, Scharrendijke en Renesse naar Burgh Haamstede, waar we zo rond 16.15 uur aankomen bij onze b&b "de Zeeuwse Knoop". Een mooie b&b met een afzonderlijke zit- en slaapkamer. Er staat een flesje wijn met twee glazen als welkom op het nachtkastjeEerst een douche en dan lekker in de tuin relaxen. We lopen naar het centrum waar we bij restaurant pizzeria Sence in het zonnetje op het terras wat eten (pizza en pasta).


Op de terugweg kijken we nog bij kasteel Haamstede. Het kasteel zelf is bewoond en niet toegankelijk, maar je kunt er wel omheen lopen. Ook nog kaarten gekocht en op de bus gedaan voor het thuisfront in Zwolle. In de tuin van de B&B nog lekker gezeten en een glasje welkomswijn gedronken. Op tijd naar bed.