Zwolle -Ouddorp (auto). Ouddorp - Hellevoetsluis - Brielle (fiets): 60 km.

 
 

03 augustus 2013

 
 

We hebben drie opeenvolgende jaren in het noorden van Nederland rondgefietst. Dat was mooi, maar we wilden nu een wat andere omgeving. Het is Zeeland (Zuid Holland) en deel Brabant geworden. Het was ons iets te veel van het goede om vanaf Zwolle te starten. Daarom de aanhanger, met daarop de fietsen en de kar, achter de Nissan Micra van Suzanne gekoppeld en daarmee naar Ouddorp. We vertrokken om 09.30 uur uit Zwolle.

Twee uur later kwamen we bij bed and breakfast de Smousenhoek in Ouddorp aan, waar we welkom werden geheten door boer Piet. Een mooie B&B. We hebben geluk, we hebben een luxe kamer met voor ieder een dubbel bed.


Uitpakken, eten en dan is het tijd om op de fiets te stappen. We fietsen eerst naar Goedereede, een stadje met een rijk verleden.

Door naar Stellendam en de Haringvlietdam met zijn kilometerlange spuisluizen. We steken de dam over naar Hellevoetsluis. Tot nu toe gaat alles zeer voorspoedig, we gaan van de wind af en de snelheid komt zelfs boven de 50 km/u. In Hellevoetsluis wandelen we door het centrum en eten een ijsje bij de haven.Door naar Brielle.
In Brielle (Den Briel), bekend van "1 april verloor Alva zijn bril", wandelen we wat rond, drinken ijsthee en bitter lemon op een terrasje.

We fietsen via Rockanje terug richting Ouddorp. Wind tegen, dat is andere koek. Bij de b&b aangekomen gaan we eerst douchen, waarna we naar het centrum van Ouddorp lopen en op een terras wat eten. Al is Ouddorp dan nog geen Zeeland, de mosselen smaken goed, zeker als je ook nog eens muzikale begeleiding krijgt.Na het eten lopen we naar het Noordzeestrand. De serveerster schatte de aftand op 20 minuter lopen. kan kloppen, maar dan moet je wel heel hard lopen. Het is een mooi breed strand. In de avondzon drinken we op het terras van strandcafé de Zeester een cappuccino.


Dan weer terug naar b&b de Smousenhoek en op tijd naar bed. We hebben nog een paar dagen te gaan.